ZADELPASCONSULT

Het zadelpas consult wordt uitgevoerd volgens de standaarden van de MSFC. Alle aandacht gaat naar je paard, jij als ruiter en je zadel: we beoordelen het geheel.

Een standaard zadelpas consult verloopt volgens de volgende stappen:

Kennismaking

Het consult begint met een informatiegaring om na te gaan welk probleem zich voordoet, of het paard een ziektegeschiedenis heeft, welke trainingen het paard krijgt, welke voeding gegeven wordt, enz.

Onderzoek

Tijdens deze volgende stap van het consult onderzoeken en beoordelen we je paard qua conformatie, rugbespiering en eventuele pijnpunten. Je paard wordt opgemeten en templates worden gemaakt van de rug. Bij het monsteren in stap en draf zonder zadel wordt gekeken naar het bewegingsverloop en de schouder symmetrie wordt bestudeerd. We onderzoeken ook het huidig gebruikte zadel. Daarna wordt overgegaan tot het oplijsten van de conclusies en het formuleren van aanbevelingen en/of oplossingen.

Zadelpassen

Het zadelpassen zelf wordt statisch en dynamisch uitgevoerd, dus zonder en met de ruiter. Hierbij letten we vooral op de juiste boommaat en boom, de lengte van het zadel, het contact van de kussens met de rug en de balans. Er wordt aandacht besteed aan welke impact het zadel heeft op de ruiter op het gebied van balans, beenligging en zit. We streven er onverminderd naar dat de ruiter absoluut in evenwicht kan zitten, waardoor het paard zo min mogelijk tot geen hinder ondervindt en zodoende zijn eigen evenwicht kan behouden.


Contactformulier